teamcoaching

Voor wie?

We werken met allerlei soorten teams. Het kan een management-, directie- of projectteam zijn, maar ook een team verpleegkundigen, artsen of een HR-afdeling. Zolang de groep mensen maar samenwerkt aan een bepaald doel.


Wat voor ontwikkelvragen komen er voorbij?

Hoe kunnen wij als team gezamenlijk beter zichtbaar worden?
Wat verbindt ons?

Waarom stokt het steeds op bepaalde momenten?
Hoe gaan wij gezamenlijk dit project tot een succes maken?
Hoe behouden wij onze sfeer als er nieuwe mensen komen?
Wat betekent zelfsturing voor ieder teamlid?
Mogen wij allemaal excelleren en wat is de invloed op de sfeer en de teamdoelen?


Hoe gaat het in z’n werk?


We komen langs voor een voorbereidend gesprek om de thema’s te bespreken die jullie tijdens de coaching behandeld willen hebben. Het liefst met zoveel mogelijk teamleden, inclusief het management. De thema’s die hier vaak aan bod komen zijn: regie, eigenaarschap, communicatie, leiderschap, spanningen, doel en richting, conflict. Vervolgens gaan wij naar de componeertafel en komen terug met een voorstel voor een traject waarbij de ontwikkelvraag centraal staat. Dit traject kan bestaan uit meerdere onderdelen zoals individuele interviews, teamsessies, individuele coaching en een eindrapportage.


En wat gaan we dan doen?

Wat wij precies voor jou verzinnen hangt natuurlijk af van het thema waaraan gewerkt gaat worden. Onze interventies zijn gebaseerd op methodes uit de muziek, groepsdynamica en systemisch werken. We zijn er de afgelopen jaren achter gekomen dat het belangrijk is dat er ergens in het traject ruimte is om met muziek te werken. Muziek zorgt ervoor dat letterlijk alles wat er is en speelt in een team, hoorbaar wordt. Er zal dan ook in ieder traject een dag in een muziekstudio plaatsvinden. Wij hebben zelf een fantastische studio in Utrecht en we zitten ook vaak in de Q-factory in Amsterdam. We kunnen ook langskomen op locatie met onze eigen instrumenten. Mits er natuurlijk een beetje lawaai gemaakt mag worden. Verder besteden we veel aandacht aan communicatie en reflectie, zodat je aan het eind van het traject voldoende praktische aanknopingspunten hebt.


Is het iets voor mij?

Bel gerust. We komen graag langs voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.