team

Barttempwebsite
Bart van der Velpen

Sinds ik mij kan herinneren word ik aangetrokken door organisaties. De kracht en energie van mensen die samen een doel nastreven, vond zijn weg in een fascinatie voor Robin Hood, voetbalelftallen en de restaurants waar ik werkte. Dit kreeg een vervolg  in de studies Arbeids & Organisatie psychologie, economie en bedrijfs-economie en de opleidingen proces- en projectmanagement die ik gevolgd heb. Daarna heb ik 12 jaar met veel plezier als projectleider, interim-manager en consultant gewerkt. Hierin streefde ik ernaar op resultaatgerichte wijze het beste in mensen naar boven te halen, met vertrouwen en gevoel als fundament. Parallel aan mijn liefde voor organisaties, stond sinds mijn 12e jaar mijn gitaar in een hoek van de kamer naar me te kijken. Die stond voor mij voor de magische wereld van de muziek. De  wereld van rust, gevoel en de ziel. Een wereld waar ik in mijn organisatiewerk weinig mee deed, maar die ik wel altijd voelde.  Hoe spannend en gaaf voelde het toen ik besefte dat ik deze werelden aan elkaar kon knopen.  In Brood & Beleg kan ik deze liefde voor organisaties, cijfers en resultaat combineren met de bezieling en rust van de muziek.


Diederik Rijpstra

Ik wilde vroeger arts worden. Mensen helpen bij het allerbe-
langrijkste wat er is: hun gezondheid. Vervolgens raakte ik verknocht aan de jazzmuziek en stelde het inloten steeds weer uit. Tijdens mijn eerste jaar op het Conservatorium van Amsterdam, kwam ik erachter hoe groot de wereld van de jazz was, en hoeveel ik daar nog kon ontdekken. Ik werd nieuwsgierig, ging onderzoeken en experimenteren met het schrijven van muziek. 
Inmiddels heb ik een lange muzikale weg achter de rug, waarin ik steeds meer ben gaan componeren. Voor mijn projecten kun je kijken op www.diederikrijpstra.com. Uiteindelijk is geneeskunde er niet meer van gekomen, maar die behoefte om mensen te helpen uit zich nu in een andere vorm, namelijk als coach en trainer bij Brood & Beleg. Ik gebruik mijn ervaring met luisteren, intuïtie en creativiteit om mensen (individueel en in teams) te begeleiden om erachter te komen wat echt belangrijk voor ze is, wie ze zijn en wat ze willen. En ik vind het prachtig als dat lukt.


Marieke Galesloot

Ik ben niet zo muzikaal en zou mezelf ook niet omschrijven als een groot muziekliefhebber. Nadat ik stopte met pianoles, heb ik tot groot verdriet van mijn ouders de piano jarenlang met geen vinger meer aangeraakt.  Waarom dan bij Brood & Beleg, kan je je afvragen? Na een hoofdelijke studie ben ik altijd op zoek en nieuwsgierig naar andere manieren om met mensen te werken. In dat kader heb ik verschillende opleidingen gevolgd (professionele communicatie, systeemdynamiek in organisaties, lichaamswerk, conflictwerk). Muziek is voor mij een middel dat de thema’s die spelen binnen teams of groepen snel voel- en hanteerbaar maakt. En ik kan je verklappen dat het werken met muziek aanstekelijk is: ik zit inmiddels op zangles. Iets meer over mijn achtergrond: na mijn studie Arbeids & Organisatie Psychologie ben ik met Bart aan de slag gegaan als zelfstandig ondernemer. In verschillende rollen heb ik de wereld van organisaties verkend. En dat die wereld iets voor mij was, bleek al snel. Ik hou ervan om op het snijvlak van persoonlijke, professionele en organisatieontwikkeling te werken. Sinds 2013 ben ik me gaan focussen en werk ik als coach en procesbegeleider binnen organisaties. Zowel met individuen als groepen en teams. Mijn werkwijze is ervaringsgericht, praktisch, met humor en verbindend.


Maite van der Marel

Met een grote fascinatie voor het menselijk brein, gedrag en muziek kwam ik op het conservatorium van Rotterdam terecht bij de opleiding Docent Muziek. Het werken met groepen en dan met name het creëren van iets nieuws met elkaar, waarin iedereen een belangrijke schakel vormt in het proces en resultaat, opende een nieuwe wereld voor mij. Tijdens mijn Master of Music onderzocht ik op welke wijze creatieve processen een rol kunnen vervullen in de samenleving, met betrekking tot het (muziek)onderwijs, persoonlijke- en artistieke ontwikkeling en de ontwikkeling van creatief vermogen voor verschillende doelgroepen. Ik ben ervan overtuigd dat muziek op veel meer plekken in de wereld van grote waarde is en een diepere laag raakt die met woorden niet te vangen is. Ik werk daarom niet alleen in Nederland, maar ook in (ex) conflictgebieden met muziek (zie soundsofchange.org). In mijn werk als coach en trainer bij Brood & Beleg gebruik ik mijn inzicht en ervaring met groepsdynamica, mijn nieuwsgierigheid, muzikantschap en luisterend vermogen om creativiteit bij anderen te openen en de eigen identiteit te laten reflecteren in muziek.

foto’s: © Keke Keukelaar © Diederick Bulstra (Maite)