cliënten

Leiderschap.
Voor YoungCapital sloten we aan bij een personal leadership programma. Tijdens  een sessie in een muziekstudio konden de deelnemers er achter komen hoe ze leiding nemen en wat er gebeurt als ze juist volgen. 

Reacties van eerdere deelnemers:
“Tijdens de training heb ik geleerd dat je iets “groots” ook op een kleine manier kunt brengen of kleiner kunt maken. Ik heb geleerd dat je op verschillende manieren kunt beïnvloeden en invloed kan uitoefenen”
“Ik heb hier vooral geleerd, dat ‘mijn bijdrage’ in mijn ogen misschien heel nutteloos is voor de ander, dit echt een aanname is. Juist bleek mijn bijdrage, hoe klein het ook leek, essentieel voor de groep”

Training.
Spaces verhuurt werkplekken en organiseert events voor hun leden. In oktober 2018 opende Spaces hun Music Room en wij waren erbij.  Onze missie is natuurlijk: op iedere werkplek muziek. Inmiddels hebben wij bij Spaces al een Spaces-track gemaakt en een netwerktraining zonder woorden georganiseerd. En we gaan door!

Teamcoaching.
Voor het Neurocentrum van het AMC heeft Brood & Beleg een aantal teams gecoacht waarbij de nadruk lag op het vinden van de kracht binnen de teams en hun communicatie.

Teamcoaching.
De GGZ Noord-Holland-Noord is de afgelopen periode intensief bezig geweest om de beweging en dynamiek binnen de organisatie daadwerkelijk van onderaf te laten leiden. Naast bekende thema’s als samen-sturen, lean werken, regie bij de medewerker en de patiënt centraal, wilden zij ook daadwerkelijk in contact blijven met het geluid van de organisatie en op de hoogte blijven van hetgeen er op de werkvloer speelt. Brood & Beleg is gevraagd om bij meerdere teams aan te sluiten als ‘Onderstroom-consulenten’.

Jos Brinkmann en Marijke van Putten (raad van bestuur):

Het bijzondere is dat je niet muzikaal hoeft te zijn om middels de instrumenten en de begeleiding van Diederik, Bart en Marieke een ander perspectief te krijgen op de toon die onze organisatie produceert.

Teamcoaching.
Een leuke en inhoudelijke dag waarin meer verbinding binnen het team werd gecreëerd en een fantastische track werd opgenomen.

Martijn Hinrichs (new business):
“Als je een dag met Brood & Beleg de studio in gaat weet je waarschijnlijk niet goed wat je moet verwachten. Wat ik nu weet is dat die dag me veel heeft opgeleverd: meer verbinding binnen het team, herkenbare patronen die duidelijk naar boven komen, waar we nu iets mee kunnen doen. Kortom een hele bijzondere en waardevolle ervaring.”

Maarten Wijsman (co-founder/producer):
“Ik dacht in het begin: Wat heb ik er aan dat ik hier op zo’n trommel zit te rammen… Maar aan het eind van de dag was ik echt verbaasd hoe waardevol het is geweest voor de verbinding binnen het team.”

Teamcoaching.
Brood & Beleg heeft dit project team begeleid om geluid te geven aan hun droom. Het resultaat was een dag waarin het als waardevol werd ervaren om eens de tijd te nemen om naar
elkaar te luisteren.

Jef Mol (directeur Zorg, Wonen en Behandeling):
“De training van Diederik en Bart bood ons verrassende inzichten rondom onze samenwerking. Een met recht onorthodoxe en unieke aanpak!”

Public speech.
Dit was onze eerste poging om een grote groep (70) te laten
ervaren hoe het is om je eigen geluid te horen. We werden
beoordeeld met een 9!

Lois Smallenberg (commissioner career):
Tijdens een congres voor en door psychologie studenten heeft Brood en Beleg een lezing georganiseerd over je eigen geluid. Het was een luchtige, interactieve afsluiting van het congres waarbij de gehele zaal werd uitgenodigd om geluid te maken en mee te doen.”

Training Leiderschap.
Brood & Beleg heeft een groep individuen, in samenwerking met Your Lab, laten ervaren hoe het is om leiding te nemen en te volgen.

Stephanie (deelnemer):
Een dag met Brood & Beleg is liefhebben én lef tonen. Jezelf tegenkomen én connectie maken met de ander. Ga ik mee of houd ik me in? Provoceer ik of laat ik me leiden? Keuzes maken in het moment, maar dan zonder woorden. De schaamte voelen en tóch gaan. Super eng en – wauw – heel tof!”

Teamcoaching.
Brood & Beleg begeleidde in het brengen van meer veiligheid en openheid binnen het team.

Marieke Hoogenberg (HR manager):
Brood en Beleg heeft ons team geholpen om uit een samenwerkingscrisis te komen. De manier waarop Bart en Diederik dit deden was heel speels en ontwapenend. Ze wisten een open ruimte te creëren waar plaats was voor ieders persoonlijke beleving en behoeften. Vanuit daar ontstond een gezamenlijk vertrekpunt om samen weer naar de toekomst te kijken.”

Gesprekstraining.
Tijdens deze training hebben we startende accountmanagers tijdens een salesbootcamp, laten ervaren wat er gebeurt als je de “onderstroom” in een gesprek voelbaar maakt.

Frank Wienen (trainer/coach):
In verschillende gespreksrondes waren Diederik en Bart opdrachtgevers en kregen de accountmanagers opdracht te verkennen of er ruimte was voor een deal, en als dit zo was, deze deal te sluiten. Zonder een enkel woord te gebruiken, maar met geluid en muziek(instrumenten). Zonder het ‘rookgordijn van woorden’ was er veel meer noodzaak voor contact maken, aandacht en expressie, de onderlinge wisselwerking en het juiste moment aanvoelen voor een deal. Thema’s als enthousiasme, plezier en ontspanning, maar ook ongeduld, twijfel en onzekerheid kwamen dan ook gelijk naar voren. Door de gespreksrondes af te wisselen met reflectiemomenten kregen de accountmanagers inzicht in hun gedragspatronen en konden ze oefenen met wat ze anders wilden doen. Na afloop waren alle accountmanagers positief verrast door de inzichten en de ervaringen die ze hadden opgedaan!”

Public speech autonomie.
In een korte presentatie hebben we een groep jonge, leergierige starters van Studelta laten ervaren hoe je jezelf kan blijven in de waan van de dag die vaak binnen organisaties aanwezig is. 

Nina van Kersbergen (trainer/coach):
Diederik en Bart waren onderdeel van Studelta’s inspiratiedag over autonomie. Ik wilde de trainees van Studelta laten ervaren wat autonomie en eigenheid is, en wat het met je doet. Diederik en Bart hebben op geheel eigen wijze invulling gegeven aan deze kaders: muziek als metafoor voor het laten horen van je eigen geluid binnen een organisatie. Ze zetten met deze manier van werken mensen aan het denken én voelen, en vormen samen een complementair duo. Zowel rust (Diederik) als energie (Bart) is vertegenwoordigd. Ik weet zeker dat de trainees deze ervaring niet snel zullen vergeten.”

Teamcoaching.
Brood & Beleg heeft dit kleine project team geholpen om
elkaars krachten en valkuilen beter te leren kennen. Hierdoor ontstond meer verbinding en energie om met elkaar verder te gaan.

Teamcoaching.
Deze jonge en frisse start-up was een van de eersten die met ons in zee ging. Het werd een dag waarin plezier, verbinding en leiderschap alle ruimte kregen.

Paul de Kuyper (oprichter):
De sessie bij Brood & Beleg voelde als een uitje met het team. Het legde een paar zwakke plekken bloot maar bood ook een constructieve oplossing. Iedereen heeft beter inzicht gekregen in elkaar, in de groepsdynamiek en in het creatieproces. Drie fundamentele zaken voor een geoliede machine…. en in de tussentijd hadden we vooral ook gewoon lol!”

Gesprekstraining.
We begeleidden een training om ervoor te zorgen dat een groep jonge consultants van Xomnia zich bewust werd van wat er niet gezegd wordt tijdens een gesprek. 

Charlotte Douwenga

Individuele coaching.

Mijn coachingsessie bij Diederik en Bart was een bijzondere ervaring. Hun aanpak is zo uniek! Het werken met instrumenten bracht echt iets anders teweeg dan het praten, wat ik tot nu toe vooral kende. In korte tijd kwam ik echt tot de kern. Ze werken intuïtief en kijken wat zich in het moment aandient. Erg krachtig. Daarnaast vond ik het mooi om te zie hoe complementair Diederik en Bart aan elkaar zijn. Voor mij was het een zeer waardevolle sessie!”