inspiratie

Deze componist kregen we aangeraden van onze kantoorgenoten van Insomnio. Wat gebeurt er met jou als je hiernaar luistert?

Tijdens onze eerste luisterworkshop kregen we dit nummer als tip. Wat hoor jij als je ernaar luistert?

Beluister hier onze allereerste aflevering van onze podcast! Deze podcast gaat over muziek en organisaties. We hebben 7 mensen die elkaar niet kennen gevraagd om een teamsessie met ons te ondergaan. De opnames die we daarvan maakten, beluisteren en bespreken we met verschillende mensen uit de organisatie wereld. Aflevering 1 gaat over het opbouwen van een team. We gaan daarover in gesprek met Rob Groen. Kijk voor meer informatie over Rob en zijn werk op:

www.cmb-teamrol.nl/about/mensen/

En we houden van feedback. Laat ons weten wat je ervan vindt.

“Muziek is een geweldige verrijking voor je brein.” Aldus Prof. Dr. Erik Scherder.

Wat een prachtige documentaire… Heel ontroerend om te zien hoe demente ouderen weer jong worden door het luisteren van de muziek uit hun jeugd.

In 1968 was Apollo 8 op weg naar de maan. Maar de astronauten hadden er niet bij stil gestaan dat ze ook voor het eerst de aarde zouden kunnen zien. Het was een intense ervaring om onze planeet als geheel te bekijken. Als je de aarde in z’n geheel ziet, vallen alle grenzen, regels en systemen die daar bestaan weg. In de jaren tachtig kreeg dit een naam: het Overview-effect. Wij geloven er ook in dat je het geheel beter kan overzien als je alle grenzen, regels en systemen even laat voor wat het is.

Sounds of Change traint hulpverleners en docenten in conflictgebieden om muziek gebruiken in hun werk met getraumatiseerde kinderen. Muziek zorgt ervoor dat de kinderen hun trauma’s sneller verwerken, creatiever zijn en leren samen werken. Als je wilt kun je deze fantastische stichting steunen. Ga naar www.soundsofchange.org

Dit boek beschrijft vele interessante fenomenen met betrekking tot muziek en het brein. Bekijk hier meer van de grootheid Oliver Sacks.